Orașul Bistrița

Ascultă!

Implică-te! Bistrița în imagini

Totul despre frigidere – clasificarea lor

Data publicării
Categoria

Unul dintre electrocasnicele de care avem neîndoielnic nevoie în locuință este frigiderul. Personal, nu cred că ar putea cineva să trăiască fără acesta, fiind extrem de util pentru păstrarea alimentelor.

Ca orice apariție tehnologică, și acesta s-a dezvoltat și continuă să devină tot mai performant. Cei care doresc să aibă o casă inteligentă se vor orienta către un model cât mai avantajos, care să prezinte caracteristici optime în utilizarea facilă.

În ceea ce privește diversitatea, nu mai este de mult o problemă. Astfel, varietatea de oferte de pe piață reușeșcte să asigure tuturor posibilitatea alegerii frigiderului potrivit propriilor nevoi. În cele ce urmează voi analiza aceste aparate în adevărata lor complexitate și personalitate, astfel ca la final să fii documentat în legătură cu tot ce ține de ele și să poți să cumperi cel mai potrivit model pentru tine și familia ta.

Ce tipuri de frigidere există?

1 – Frigider cu o ușă – înainte acestea erau modelele cele mai răspândite din țară, dar apoi s-a liberalizat piața și au apărut concurentele. În prezent, acestea sunt disponibile în modele diverse, prezentând capacități cuprinse între câteva zeci și până la sute de litri. În general, aceste frigidere dispun și de compartiment de congelare în partea de sus. Poți să te orientezi după un astfel de model în situația în care vrei să beneficiezi de cel mai bun raport între volumul interior și cel total al aparatului. Sunt cele pe care le poți achiziționa la prețurile cele mai rentabile.

2 – Frigider cu două uși – este vorba despre cele care au un compartiment congelator, la care accesul se face printr-o ușă separată. Acestea prezintă un singur compresor, iar răcirea compartimentului de refrigerare este asigurată de către cel de congelare. Este o variantă mai ieftină decât una practică și când spun asta mă refer la faptul că trebuie să te apleci de cele mai multe ori pentru a folosi frigiderul, deoarece în partea de sus se află congelatorul.

3 – Frigider cu două uși side by side – se pare că această categorie a devenit tot mai căutată în țară. Modelele prezintă avantajul ușilor înguste de acces. Acestea sunt mult mai comode și mai ușor de folosit decât în cazul modelelor clasice. Desigur, depinde de preferințele fiecăruia și de nevoile pe care le au proprietarii. Cei care sunt interesați de achiziționarea unui frigider side by side Samsung pot accesa demax.ro pentru un preț convenabil.

4 – Sertare frigorifice – acestea fac parte din categoria celor mai recente apariții pe piață. Aparatul este alcătuit dintr-un număr de 2 sau 3 sertare frigorifice suprapuse. Acestea pot fi încorporate în mobila de bucătărie, după preferințe, în insula centrală sau sub blat. Se remarcă printr-un consum de energie relativ mic, dar am putea spune că și capacitatea lor este asemenea. Dacă ar fi să ne raportăm la dimensiunea pe care o prezintă, am putea deduce că nu au o eficiență energetică deosebită, având în vedere și prețul. Pentru că sunt recent apărute pe piața din țară, nu putem spune însă dacă au sau nu succes.

Cred că atunci când pornești în căutarea unui frigider, trebuie să ai în vedere posibilitatea de compartimentare interioară, înainte de toate. Dacă ai posibilitatea să ajustezi poziția rafturilor după plac, este cu atât mai bine.

În cazul în care te atrage un model ce are în dotare cutii de plastic, este bine să te asiguri că le poți scoate ușor. Îți va fi mai facil atunci când vrei să cureți.
Interesează-te și legat de clasa climatică, de cea de energie pentru a te asigura că faci cea mai bună alegere. Indiferent dacă optezi pentru un frigider cu o ușă, cu două, side by side Samsung sau orice alt tip sau brand, ai grijă ca modelul pe care îl alegi să îți îndeplinească nevoile.

Promo

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.